Close map
/ Noord, Midden & Zuid

Cozumel – Calle 10 N 18

Mexico, 26. October 2016
Isla Cozumel
Het is alweer een tijdje geleden dat we onze blog voor het laatst geupdate hebben. Dat is te danken aan het feit dat we vooral niks gedaan hebben, op het strand liggen en uitrusten.

Zondag 16 oktober hebben we de bus gepakt van Merida naar Bacalar, een reis van een dikke vijf uur. In Bacalar hebben we kajaks gehuurd en hebben we over de Laguna gevaren. De Laguna staat bekend om haar 7 verschillende tinten van blauw water. Omdat de ondergrond en de diepte van de Laguna kan veranderen op een paar meter ziet dit er prachtig uit. Het dorpje zelf stelt niet veel voor en dit was dus perfect om verder helemaal niks te doen.

Na drie dagen hebben we de bus genomen naar Tulum (de bus die we wilden nemen hebben we natuurlijk gemist, dit leverde een vertraging op van twee uur én een fotoshoot met een mexicaans gezin omdat ze waarschijnlijk nog nooit blanken hadden gezien). In Tulum sliepen we in party-hostel Ché Tulum waar er elke avond wel een thema-avond was. We zijn met een groep van het hostel naar Akumal gegaan waar we gesnorkeld hebben met schildpadden! Dit was echt heel vet en super leuk om mee te maken. Na twee nachten fiesta in het hostel waren we weer toe aan onze welverdiende rust en hebben we de balans opgemaakt door twee nachten in onze eigen cabaña aan het strand van Tulum te slapen. Geen stroom, geen airco, geen winkels, maar wel zeeën van palmbomen en witte stranden zo ver je kunt kijken en dat maakt toch wel een hoop goed.

Hierna hebben we de collectivo genomen naar Playa del Carmen. Playa is heel toeristisch en Americanized, zoals de Mexicanen het noemen. Het voelt een beetje als rondlopen in Playa d'Aro. Niks mis mee, leuk om te zien maar na een paar dagen hadden we het ook weer gehad met Playa. We zien nog een dag naar Xcaret geweest, een groot natuurpark waar je door ondergrondse rivieren en cenotes kunt zwemmen, haaien en schildpadden kunt zien, puma's en jaguars te zien zijn en een grootse licht en geluid show over de volledige mexicaanse geschiedenis.

Van Playa hebben we de ferry genomen (incl. beetje storm op zee) naar Cozumel, duikers-paradise en een eiland voor de kust van Playa. Aangezien we beiden niet duiken weten we nog niet precies waarom we hier zijn, maar dat gaan we vandaag maar eens uitzoeken.

Morgen vliegen we naar Havana, spannend!
Hostel Beds Friends

Cozumel – Calle 10 N 18

That could interest you too

*