Close map
/ Noord, Midden & Zuid

Cartagena – Calle De San Andres 30-1–30-99

Colombia, 24. November 2016
Uitzicht op de haven
Cartagena

Cartagena noemen ze ook wel eens de parel van de Caribieën. Een prachtige koloniale havenplaats met mooie gebouwen, smalle straatjes, pleintjes en restaurantjes. Wij verbleven in een hostel in Getsemani, een wijk net buiten de stadsmuren. Deze wijk heeft restaurantjes, nachtleven en heerlijk streetfood. Spiesjes, gegrilde groenten en hele stukken vlees op de grill voor nog geen 2€. Omdat berke zich nog niet helemaal lekker voelde en Caat net bevallen was van Lilou, bleven we vaak op de kamer zodat berke een beetje uit kon zieken en ik de updates van mijn nichtje kon volgen. Om toch nog wat te bezichtigen zijn we naar het inquisitie museum midden in het centrum geweest. Een erg interessant museum waar we waarschijnlijk nog veel meer van mee hadden kunnen krijgen als onze gids niet zo afgeleid werd door de mooie ogen in combinatie met de bruine haren van Berke. Om toch maar een complimentje te maken zeiden we dat hij erg mooie smaragd sieraden had (ongeveer 20 ringen en 5 kettingen). Niet een al te slimme opmerking want vervolgens heeft hij ons naar zowat alle juweliers in de buurt gesleurd, wat er erg veel zijn want Cartagena staat bekend om haar smaragden. Na nog een opmerking over de beauty van berke en wat opmerkingen over welke plekken van mijn lichaam wat kilo's kwijt zouden moeten raken waren we er wel klaar mee en zijn we maar snel verder gegaan.

Heel toevallig kwamen we het Iers/ Z-Afrikaans koppel weer tegen op Plaza Trinidad. Een erg gezellig pleintje waar iedereen met liters bier en streetfood op straat hangt, gratis zumbalessen gehouden worden en verschillende bandjes en rappers rondlopen om een zakcentje te verdienen.

Het plan was om 5 dagen in Cartagena te blijven maar door een kleine vergissing werden we op de luchthaven weggestuurd. De vlucht was pas twee dagen later, oeps!
Eigenlijk baalden we dat we terug de stad in moesten, we keken namelijk erg uit naar Buenos Aires en waren wel klaar met het verschrikkelijke weer in Cartagena (100% luchtvochtigheid). Daarom besloten we alvast een voorproefje te nemen van Buenos Aires door de T-bone in een veel te duur Argentijns restaurant te bestellen. Daarna nog even de nieuwe Harry Potter film gekeken in een koele bioscoop en onze dag was weer goed. De laatste dag zijn we nog een dagje naar het strand gegaan in Bocagrande, het nieuwe, meer Amerikaanse deel van de stad (grote hotels en winkelcentra). De stranden zijn hier niet te vergelijken met de Caribische zee in Mexico of Cuba. Het water is erg donker en heeft een sterke onderstroming waardoor het een hele work-out is om boven water te blijven. Niet helemaal ideaal maar prima om het nog een dagje uit te zingen! De volgende dag was het dan eindelijk zo ver, Argentinië!

Het inquisitie museum met onze geweldige gids
Jezus in de uitverkoop!
Getsemani
Getsemani
Getsemani
Getsemani
Jeej, nog twee dagen de hitte in! 😬
Argentijnse T-bone
Colombia - Cartagena - Fantastic Animals and where to find them 1
Fantastic Animals and where to find them
Cafe del mar
Bijna weg!

Cartagena – Calle De San Andres 30-1–30-99

That could interest you too

*