Close map
/ Noord, Midden & Zuid

Buenos Aires – Calle Jose Antonio Cabrera 4901–4999

Argentinië, 30. November 2016
Plaza de Mayo
30 november mochten we opnieuw proberen te vliegen naar Argentinië. Gelukkig was het ditmaal wel de goede dag en mochten we inchecken voor onze vlucht, via Bogota, naar Buenos Aires. De overstap zou 5 uur duren dus in principe zouden we voldoende speling moeten hebben. Juist, ik schrijf in principe want uiteindelijk werd het een stuk minder. Een uur voordat we de lucht in zouden gaan brak de hel los boven Cartagena en kon geen één vliegtuig vertrekken. Zelfs het dak begaf het op sommige plekken onder de regen. Onze vlucht bleef vertraagd worden en wij begonnen hem toch wel even te knijpen. We zagen op het matrixbord dat één andere vlucht naar Bogota wel zou vertrekken, en nog net op tijd voor onze aansluiting in Bogota. Zenuwachtig liepen we naar de stewardess en vertelden haar ons probleem en gelukkig zette ze onze vlucht direct om zodat we toch nog precies op tijd aankwamen in Bogota voor onze aansluitende vlucht.

Eenmaal aangekomen in BA merkten we meteen waarom zoveel mensen verliefd worden op de stad. Het voelt heel Europees aan maar dan met een Latijnse saus eroverheen. We sliepen vier nachten in een bed&breakfast in Palermo, een wijk buiten het centrum die up-and-coming is. Veel restaurantjes, barretjes en nachtleven. Vanuit Palermo was het een dik uur wandelen naar het oude centrum van de stad,maar deze wandeling verveelde geen minuut. Het is heel erg mooi om door de verschillende wijken van de stad te lopen, grote avenues afwisselend met kleine gezellige wijkjes. Na één dag wisten we al; hier willen we langer blijven. 4 dagen werden 9 dagen en onze hele planning voor de rest van Argentinië lag op zijn kop. Maar het was het waard (denken we).

Argentinië is ook een groot contrast met Colombia. Waar het in Colombia om 6uur donker wordt en iedereen gaat eten rond die tijd, zit iedereen in Buenos Aires nog aan de Campari-jus of Fernet-cola rond die tijd, lekker in het zonnetje. Eten ga je pas rond een uur of tien, en dan ben je nog één van de eersten. Veel mensen komen nog binnengewandeld rond 12uur en beginnen dan aan hun drie-gangen menu. Een levensritme dat ons wel ligt.

Omdat we veel (extra) tijd hadden in BA hebben we de meeste trekpleisters van de stad ook wel gezien. Het nachtleven in Palermo, Ricoletta cemetery (met het graf van Evita), Puerto Madera, Plaza de Mayo met de gebruikelijke dagelijkse demonstraties tegen alles wat er wel niet mis is met het land, de antiekmarkt in San Telmo, arbeiderswijk La Boca waar ze geloven dat de wereld rond een voetbal draait en natuurlijk de overheerlijke asado's (bbq!). Mensen zeggen wel eens dat ik van vlees houd, maar hier doen ze er toch nog wel een schepje (of twee) bovenop. Zelfs na 9 dagen struinen door de straten van deze geweldige stad keken we ertegenop om BA te verlaten maar begonnen we ons toch een beetje schuldig te voelen omdat Argentinië zo'n groot land is en waarschijnlijk nog zoveel meer te bieden heeft. We zouden eigenlijk na BA naar Mendoza, dé wijnstreek van Argentinië, gaan maar dit hebben we maar geschrapt om direct naar Salta te gaan, in het uiterste noordwesten van het land. Aangezien de natuur in Salta vele maler spectaculairder schijnt te zijn dan in Mendoza, en Salta de tweede wijnstreek van het land is, nemen we de bus (21 uur!) naar de warmste streek van het land..
Palermo
Antiekmarkt in San Telmo
Gaucho asado!
Ricoletta
Ricoletta cemetery
Ricoletta cemetery
Familiegraf Duarte
Bife de chorizo
Liters zijn de nieuwe fluitjes
Papa Francesco
De messias
La Boca
La Boca
Puerto Madero
BA!

Buenos Aires – Calle Jose Antonio Cabrera 4901–4999

That could interest you too

*