Close map
/ St. Petersburg in Moskva

Moscow – Mira prospekt, 222с28

Russia, 21. September 2018
Vlak iz letališča do centra.
Letališče sva zapustila z vlakom Aeroexpress, vozi vsake 30min, cena je 420/500 rubljev za 35min vožnje. Dovolj je prostora za prtljago, sedeži so široki, noro hiter internet (download 20mbps). Aja, pa fino je, ker ni nobenih pragov ali celo stopnic kot so na slovenskih vlakih. Prispela sva na postajo Belorusskaya, od koder pelje tudi podzemna na drugo železniško, kjer sva šla na spalnik.Na Belorusskayi je Jernej kupil predplačniški mobilni internet, ki se ga seveda
ne da delit 😔 4Gb za 400 rubljev.
Naredila sva par krogov, da sva prišla do metroja. Res se s teločimi stopnicami pelješ noro globoko. Ne najboljše za moj strah pred višino. Vmes sva prečkala kot en most, tam je bilo le nekaj stopnic in rabno ko sem se pripravljala da nesem kufer, mi ga je vzel en mlad fantič in nesel preko. Res lepa gesta❤️ Sem mu rekla hvala in spasiba.
Podzemna naju je peljala do železniške postaje Krasnaya, kjer sva šla jest v KFC, vem grozno, ob vsej tej dobri hrani, ampak boljšega ni bilo, razen če bi šla ven iz postaje. Ampak z mojim težkim kufrom... Ne bi. Obljubim, da bova sedaj, kar se le da jedla lokalno, jutri bo nekaj “na žlico”. Na sploh me presenečajo cene, predstavljala sem si da bo dražje. Za metro v Moskvi sva plačala 0.70 centov za vožnjo po osebi, Starbucks na letališču za Caramel machiato, Kichè s puranom in cheescake je stal 9.5eur. KFC: mini cezarjeva solata, hamburger, en čeber krompirja, 300g pikantnih pohanih piščančjih trakcev, 2 omaki, višnjev sok in velik Pepsi 9.7eur.
Le redko kdo govori angleško, tudi mladi. Sporazumevamo se rusko, srbsko, slovensko. Nekak recim oda gre.
Druga stvar, ki me je presenetila je polno policistov, vojakov, varnostnikov, vsi v nešteto različnih iniformah. Sitni, mrki, sitni. Na vsakem koraku, oz. ba vsakem izhodu, iz podzemne, železniške je kontrola prtljage in ljudi. prtljaga in ti greš čez skenerje, kot na letališču. Neverjetno.
Ponujajo hrano in pojačo. Tale gospod je naredil celo predstavo vrstah čaja in zakaj ga je dobro piti😊
Panika glede terorizma😵 Mami če to bereš, žal mi je, da si to morala videt.
Jernej pusti mene, ker nočem kar tako po štengah na dnu, kufer pusti na vrhu, sam gre nekam noter, spraševat glede najinega vlaka. Samo spraševala sem se, če ga morde ne bo toliko časa, da pridejo kaki specialci, ki bi ga v skladu z antiteroristično politiko nepuščanja prtljage kar nekje, zasegli ali nadzorovano razstrelili... 😊

Moscow – Mira prospekt, 222с28

That could interest you too

*