Close map
/ Noord, Midden & Zuid

Capital - Salta – Calle Caseros 501–599

Argentinië, 09. December 2016
Koloniaal Salta
Een busreis van 21 uur zal niemand als plezier in de oren klinken. Ons dus ook niet. Een verschil is wel dat de bussen in Argentinië net ietsje comfortabeler zijn dan de Veolia bussen bij ons. Stoelen (of eigenlijk bedden) die 180 graden plat kunnen, twee warme maaltijden (waarvan één in een restaurant), iedereen z'n eigen tv met films én bier en wijn service. Na 21 uur begon Marlot zelfs te klagen dat we er 'nu al' waren. Gelukkig staan er ons nog minimaal twee van deze heerlijke verplaatsingen te wachten..

Na 21 uur kwamen we dus volledig uitgerust aan in Salta, de hoofdstad van de gelijknamige streek. Salta ligt tegen de grens van Chili en Bolivia aan, midden in het Andes gebergte. De stad zelf is heel koloniaal met grote kerken en prachtige pleintjes. Eerlijk gezegd hadden we vooraf geen enkel idee waar Salta lag of hoe het landschap er zou uitzien, maar het is echt adembenemend (verschrikkelijk woord dat ik zelf nooit zou willen gebruiken, maar het is echt zo).

Wij blijven drie dagen in Salta en op de tweede dag boeken we een tour naar de Salinas Grandes. Weer hebben we geen enkel idee waar we zullen belanden. We stappen in het tourbusje en horen dat de tour 15 uur zal gaan duren en we bijna 600 km zullen gaan afleggen door het Andes gebergte. Vanuit Salta volgen we eerst het treinspoor van Tren a las Nubes (train to the cloudes), één van de hoogst gelegen spoorbanen ter wereld en de verbinding tussen Argentinië en Chili. Het spoor kronkelt door een prachtige vallei met bergen die alle kleuren van de regenboog hebben, sommigen wel 6000 meter hoog. Het spoor loopt door tot San Antonio de los Cobres waar we stoppen voor lunch. Marlot kiest voor de lokale specialiteit; het stoofpotje van lama. Als ze even later de lama's ziet springen over de vlaktes ("oh wat zijn ze lief!") heeft ze al snel spijt. Na de lunch rijden we door naar Salinas Grandes, de zoutvlaktes gelegen op 3400 meter. Na een korte stop hier rijden we naar Quebrada de Humuhuaca en Purmamarca, een plaatsje dat bekend staat om Cerro de los Siete Colores, de heuvel van de 7 kleuren. De hele tour komen we ogen tekort en moe maar extreem voldaan komen we s'avonds terug aan in Salta. Gelukkig staat ons diezelfde avond ook nog een echte Argentijnse asado te wachten in ons hostel; onbeperkt vlees en wijn voor het abnormale bedrag van 7 euro. Later op de avond worden ook nog de nodige flessen Fernet opengetrokken en de rest is geschiedenis.

Onze derde dag in Salta Capital besluiten we rustig aan te doen om ons op te laden voor de volgende bestemming in de streek Salta; Cafayate.
Koloniaal Salta
Salta by night
Salta
Tren a las Nubes
Woestijn
Argentinië - Capital - Salta - 1
Bolivian flag
Marlot's lunch
Kerstmis in San Antonio de los Cobres
Salinas Grandes in de verte
Salinas Grandes
Salinas Grandes
Purmamarca

Capital - Salta – Calle Caseros 501–599

That could interest you too

*