Close map
/ USA 2017 part 3 - Family Trip

Santa Fe

United States, 24. August 2017
Kerk Santa Fe
Op weg naar Santa Fe moeten we even door Madrid, het plaatsje waar een van onze favoriete films, 'Wild Hogs' is opgenomen. Zo leuk als de film is, zo niet-leuk is Madrid zelf. De diner, die een grote rol in de film speelt blijkt een ordinaire souvenirshop, de mensen zijn on-Amerikaans arrogant en het enige waar het plaatsje op lijkt te drijven is het gegeven dat de film hier is opgenomen.
Dus snel weer in de auto en op naar Santa Fe, waar we eerst een 'sentimental journey' maken langs de camping waar we in 2009 kennis maakten met Jim en zijn Main Coon. Dat blijkt in de auto al een heel eind te zijn, wat Muriel zich nog heel goed weet te herinneren, maar ik mijn geheugen was het maar een stukje. Niet dus. We rijden een kwartier stug door, gaan de camping op en vinden de plek waar we destijds de tent hebben opgezet. Bij navraag blijken Jim en zijn kat zijn alweer jaren geleden te zijn vertrokken.

Als we het hele stuk weer hebben teruggereden stoppen we voor de lunch bij Harry's Roadhouse, waar het nog steeds zo druk is als 8 jaar geleden.

We vinden een mooi authentiek jaren 30 motel waar we de auto naast de kamer kunnen parkeren, helemaal in stijl van de Route 66. De volgende dag gaan we vroeg op weg om het Georgia O'Keeffe-museum te bezoeken. Eerst langs de kerk op het plein, die is gewijd aan Franciscus van Assisi, maar deze was op dit uur nog gesloten omdat er een dienst aan de gang was.

Het museum was prachtig en we hadden een heel fijn gesprek met een van de suppoosten, die toegaf bij zijn aantreden als zodanig weinig tot niets van Georgia te weten, maar er nu in ieder geval bijzonder onderhoudend over kon vertellen. Muriel had eigenlijk ook nog het huis van Georgia in Abiquiu willen bezichtigen, maar $35 per persoon vonden we toch een tikje overdreven.

Santa Fe

That could interest you too

*