Close map
/ USA 2017 part 3 - Family Trip

Santa Fe

United States, 24. August 2017
Kerk Santa Fe
Op weg naar Santa Fe moeten we even door Madrid, het plaatsje waar een van onze favoriete films, 'Wild Hogs', is opgenomen. Zo leuk als de film is, zo niet-leuk is Madrid zelf. De diner, die een grote rol in de film speelt blijkt een ordinaire souvenirshop, de mensen zijn on-Amerikaans arrogant en de enige ‘claim of Fame’ waar het plaatsje op lijkt te drijven is het gegeven dat de film hier is opgenomen.
Dus snel weer in de auto en op naar Santa Fe, waar we eerst een 'sentimental journey' maken langs de camping waar we in 2009 kennis maakten met Jim en zijn Main Coon. In mijn geheugen was dit maar een klein stukje fietsen, volgens Muriel was het een heel eind, en zij blijkt het bij het recht eind te hebben, het is een pokkeneind rijden, zelfs in de auto. Uiteindelijk bereiken we de camping en vinden de plek waar we destijds de tent hebben opgezet. Bij navraag blijken Jim en zijn kat zijn alweer jaren geleden te zijn vertrokken.

Als we het hele stuk weer hebben teruggereden stoppen we voor de lunch bij Harry's Roadhouse, waar het nog steeds zo druk is als 8 jaar geleden, maar minder sfeervol.

We vinden een mooi authentiek jaren ‘30 motel waar we de auto naast de kamer kunnen parkeren, helemaal in stijl van de Route 66. De volgende dag gaan we vroeg op pad om het Georgia O'Keeffe-museum te bezoeken. Eerst langs de kerk op het plein, die is gewijd aan Franciscus van Assisi, maar deze was op dit uur nog gesloten omdat er een dienst aan de gang was.

Het museum is prachtig en we hebben een heel fijn gesprek met een van de suppoosten, die toegeeft bij zijn aantreden als zodanig weinig tot niets van Georgia te weten, maar er nu in ieder geval bijzonder onderhoudend over kan vertellen. Muriel wil eigenlijk ook nog het huis van Georgia in Abiquiu bezichtigen, maar $35 per persoon vinden we toch een tikje overdreven.

Santa Fe

That could interest you too

*