Close map
/ USA 2017 part 3 - Family Trip

Holbrook

United States, 25. August 2017
The truth is out there
Vanuit Santa Fe gaat de reis verder, ik wil eigenlijk richting Albuquerque en dan de oude Route 66 volgen, maar er is wat gebrek aan consensus over de te volgen weg. Als eerste stadje doen we Gallup aan, een plek waar Muriel spontaan de rillingen. Hoewel in alle reisgidsen uitbundig geprezen is de lokale bevolking niet echt aardig en is het feitelijk niet meer dan een lange straat met winkels en restaurants.
Dus de plannen worden omgegooid en de steven gewend richting Holbrook.
We passeren het gehucht Lipton, waar ik bij Speedy's, een enorme truckstop, de snackdoos weer bijvul.
Buiten lopen twee zwerfhonden, duidelijk de beste maatjes. Ook hier wordt de zaak gerund door 'native Americans', die in mijn beleving allemaal met elkaar gemeen hebben dat ze niet echt overlopen van communicatieve vaardigheden.

In Holbrook checken we in bij het plaatselijke Best Western motel en aangezien er een Denny's op 10 meter afstand van ons onderkomen ligt gaan we daar voor de avondmaaltijd. We besluiten ook hier een nachtje extra blijven.

De volgende dag ga ik op zoek naar een sportschool, want vakantie of niet, er moet gewerkt worden.
Ik vind na heel veel zoeken een soort gemeente-sportschool, waar ik na een aantal malen op het raam te hebben getikt wordt binnengelaten. Ook hier, behalve de sympathieke jongeman die me binnenliet, weer de lokale indianenbewoners die je geen blik waardig keuren. Blijft een apart gevoel.

Voor de lunch bezoeken we Romo's cafe voor een fijne Mexicaanse maaltijd en krijgen daarbij een live-show te zien als er in het parkje voor het restaurant een man ineen zijgt, waarna er direct politiewagen en een ambulance in beeld komen om hulp te verlenen.
Na het eten nog een bezoek aan een zaak waar ze een gigantisch assortiment messen en andere outdoorspullen verkopen, maar de hand blijft ditmaal ferm op de knip.

Holbrook

That could interest you too

*