Close map
/ St. Petersburg in Moskva

Moscow – Trubnikovskiy pereulok, 33s3–33s5

Russia, 24. September 2018
Še zadnje kosilo v Tarelki.
Zadnji dan St. Petersburga je bil namen vsaj delno preživeti v muzeju Hermitage. Seveda, je šlo nekaj po zlu. Ob ponedeljkih je muzej zaprt😔 Namesto tega sva se sprehodila od začetka, pa vse do konca Nevksy avenue, približno pet kilometrov dolga pot. Na poti je bil seveda postanek na skoraj vsakih 100m, ker je bilo kaj zanimivega. Zopet ulični glasbeniki, pa cerkev prelite krvi iz drugega kota, pa ta most, pa tadrug most, pa “knjigarna” s tudi res luštnimi spominki. Seveda mi je žal, da nisem kupila kakšne žepne ruske knjige, tako za na knjižno polico, to look like a smart ass😊 za eno stran dekodiranja cirilice (ki je še zmeraj ne poznam nič več kot na začetku, torej nič) bi rabila vsaj sto let😁 Morda v Moskvi srečam kako.
Sprehodila sva se tudi ob delu reke, sicer bolj naključno, ko sva zalutaal, ker Jerneju se ni zdelo potrebno, da pogleda na Gmaps. Plezala sem tudi na Katedralo svetega Izaka, nekaj čez 200 stopnic, za kar lepo razgled nad Petrogradom. Za navzgor sicer nisem čutila, ker sem mela preveč dela z dihanjem, ampak za navzdol mi je bilo pa precej slabo, kot bi se vosila čez veliko grdih ovinkov. Stopnišče gre ves čas v krog😵 Na tla sem prišla čisto slabotna in oslabljena.
Spakirat sem mogla prtljago, ker bil naslednji dan že odhod ob 8.15 z železniške postaje. Tudi tokrat s taksijem, ker je res ugoden, predvsem pa udoben. Seveda tudi ta taksist ni govoril niti besede angleško.
Hermitage muzej. Nisva obiskala, ker ob ponedeljkih ne dela. Pravijo da je “must”. Pridem nazaj😊
Pogled na Church od Spilled Blood iz Nevsky avenue
St. Issac cathedral
St. Issac, plezala okoli 200 stopnic za razgled nad mestom.
Reka Neva, glavna reka St. Petersburga
Osupljiv strop na vhodu St. Isaac Cathedral

Moscow – Trubnikovskiy pereulok, 33s3–33s5

That could interest you too

*