Close map
/ St. Petersburg in Moskva

Moscow – Delegatskaya ulitsa, 16/1

Russia, 25. September 2018
Sapsan
Bila je polna luna(krivim njo), da sem zaspala šele okoli 4, ob sestih pa je bilo treba že vstat. Se očedit in spakirat še zadnje malenkosti. Taksi je prišel pravočasno in na postaji sva bila uro pred odhodom vlaka. Better safe than sorry. Jernej je rekel, da gre naokoli, jaz sem pa ostala z obema kufroma. Ne bom rekla, da sem bila ravno srečna😊 Vse sem mu oprostila, ko je prišel nazaj z zajtrkom, pa kavo zame❤️ Sicer napačno, brez mleka, ker si je pa zapomnil, da sem se prejšnji dan pritoževala nad peno od kapučina, ni pa bil pozoren kadarkoli prej v petih letih, da jo pijem z mlekom. No, je rešil. Prinesel eno vroče mleko z avtomata, pa sm dobila kavo z mlekom.
Vlak, ki sem ga rezervirala za pot do Moskve je Sapsan, hitri vlak. vožnja traja 4h (do St. Petersburga smo se s počasnim spalnikom vozili 9h😵). Najhitreje smo se vozili nekaj čez 190km/h, vendar tega občutka zares sploh nimaš.Karta je bila 28eur po osebi, seveda sem rezervirala sedeža, ki gledata v nasprotni smeri vožnje. in 17 vagon, jah to je pomenilo ma skoraj da kilometer stran pd prvega vagona. Sapsan je čist, udoben, z bistveno več prostora za noge kot na letalu. Načeloma ima brezplačen wifi, meni je nekaj štekalo, ampak sem tako ali tako prespala skoraj večino poti.
V Moskvo sva prispela nekaj čez 12, nato pa še z metrojem, ko naju je pričakal Darijo. Šli smo do stanovanja, on nazaj v službo, midva pa sva šla po nakupih, potem pa se malo odpočila.
Po njegovi službi smo šli do muzeja Puškin, kjer je razstavljena največja zbirka evropske umetnosti v Rusiji. Tja smo se peljali s taksijem, ki so tudi tukaj dokaj poceni, ampak nas je “pomotoma” pustil dobre 10min stran od muzeja. Zato smo šli nazaj kar z 🚇.
Za večerjo smo kuhali, pa potem jedli in pili slovensko vino, s kozjanskih gričev😊
Novoslobodoskaya
Tsvetni Bulvar
Puškin muzej

Moscow – Delegatskaya ulitsa, 16/1

That could interest you too

*